Història

Corria l’estiu de 1981 quan un grup d’amics i afeccionats al bàsquet van decidir-se a muntar un Torneig Popular, per tal que tothom que tingues ganes de jugar-hi si pugues apuntar. Un total de 12 equips van participar-hi, vinguts de tota la comarca del Berguedà.
La resposta va ser tant satisfactòria que el 4 de setembre de 1981 es funda oficialment l’Associació Esportiva Bàsquet Berga. Neix un sènior masculí i un juvenil. La primera temporada el club juga a 3a Catalana, però ja l’any següent completa una magnífica actuació i aconsegueix l’ascens a 2a Catalana. El 1983 s’incorpora un sènior femení i el 1985 neix l’Escola de Bàsquet, dedicada a l’ensenyament i aprenentatge entre els més menuts del nostre esport, el bàsquet. Aquest ha estat un dels màxims objectius de les diverses Juntes, promoure el Bàsquet i crear continuïtat i estabilitat al Club.
Any rere any, es van anar incrementant el nombre d’equips, incorporant noves categories de competició. El camí al llarg de tots aquests anys, no ha estat fàcil, hi ha hagut alts i baixos. Però amb la voluntat desinteressada de molta gent, hem pogut arribar fins a dia d’avui!
Avui el Club compta amb 8 equips més una Escola de Bàsquet amb una trentena d’infants. Comptem amb més de 100 jugadors i 20 persones dins l’staff d’entrenadors. Amb esforç i entrenaments hem aconseguit col·locar el sènior masculí a 1a Catalana 4 temporades consecutives, amb una base important de jugadors formats al Club.
La línia femenina del Club, sempre havia estat una assignatura pendent, doncs a dia d’avui comptem amb paritat, 4 equips femenins. Noies de 10 a 23 anys que juguen a Bàsquet a la nostra ciutat i Comarca.
L’any 2014, hi va haver un canvi de Junta important, ja que va significar la renovació total d’aquesta, amb pares joves del Club, persones amb més anys de vinculació i entrenadors.
Al llarg d’aquests 34 anys, l’Associació Esportiva Bàsquet Berga s’ha proposat donar a conèixer aquest esport al Berguedà organitzant diversos esdeveniments esportius, com el Torneig de Bàsquet “Ciutat de Berga”, les 24 hores de bàsquet, un Torneig Internacional cadet “Ciutat de Berga” (2001-02), el Memorial Emiliano López, en record de qui va ser president de l’entitat i que malauradament ja no és entre nosaltres. A més actualment, participem de les Trobades esportives organitzades per l’Ajuntament de Berga, organitzem un Campus de Bàsquet per Setmana Santa, un Torneig 3×3 a l’estiu i col·laborem en la Marató Esportiva Josep Maria Isanta, exjugador del Club que tampoc està entre nosaltres.
Les temporades del Bàsquet Berga s’acaben amb una arrossada popular per agrair a tota la nostra massa social els esforços fets al llarg de la temporada, un dia festiu i amb olor de bàsquet per celebrar que un any més la ciutat de Berga seguirà gaudint del nostre esport, el BÀSQUET!